Cova del Fum en Fontcalent

L’altre dia vam estar en la serra oblidada de Fontcalent, purchase see per on passem moltíssimes vegades sense saber realment de la seua importància. És més, cure la seua proximitat a les pedreres i plantes de tractament de brosses fa que fins i tot, case estiga infravalorada. La part de la solana és quasi desèrtica, però la part que dóna a l’interior té els seus encants que possiblement, mai pensaríem que estan ahi,  com per exemple, el seu bosc de pins, les raboses i les coves.

Vaig anar a l’excursió amb companys d’Alacant, alguns d’ells gran coneixedors d’aquesta serra de 3 km de llarg i 440 m d’altura. En La Cova del Fum s’han trobat les restes humanes més antigues del terme d’Alacant, el qual és molt més gran del que m’esperava i encara conserva zones on es parla valencià, com L’Alcoraia. Per cert, no  sabia que l’alt del Cabeço d’Or pertanyia a Alacant capital, ni que Verdegás i el Rebolledo també.

Per finalitzar la jornada, vam anar a la Cooperativa BioAlacant, una associació de productors i consumidors de productes ecològics, situada en el camí de la Serreta, pel Pla de la Vallonga. Tota la crònica detallada que he escrit al PDA la teniu ací:

Visita a la Cova del Fum i Cooperativa BioAlacant

I la resta de fotos:

Fontcalent, Cova del Fum
This entry was posted in alicante and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Cova del Fum en Fontcalent

 1. Jordi says:

  Hola buenas, me ha gustado mucho la excursion a la cova del fum y desconocia de ella, entonces me gustaria visitarla pero no se donde esta esta, me podria indicar como llegar hasta ella, me parece que con el coche tengo que ir por el camino de la alcoraya pero no se mas. Un saludo y gracias.

 2. faloco says:

  Hola Jordi, nosotros dejamos el coche en el bar de El Rebolledo, al lado de la gasolinera. Después caminamos hacia la parte trasera de FontCalent, y de ahí hay un camino que va subiendo por la parte contraria a la solana. Es fácil.

 3. manhuel says:

  alicante deberia proteger fontcalent y que no fuese pasto de las canteras y demas…. Salvem fontcalent es el grito de guerra de alicante.

 4. carmen says:

  Hola,
  nos podriais indicar mejor como llegar a la cueva, el mapa que adjuntais esta genial pero google maps hizo la foto con una nube encima y no conseguimos ver donde esta la cueva.
  ayer lo intenamos pero no la encontramos…

Leave a Reply