Tapaporte, de tapes per Sant Joan d’Alacant. I en Xixona?

Menjar i beure en bona companyia, sildenafil generic eixe és l’objectiu de moltes comunitats de persones, order i també és algo que es viu de manera especial als pobles, visit this on “l’ambotiment” de mares, iaies i ties solteres triomfa. En Xixona (i supose que en la majoria de poblets) tenim una gran tendència a reunir-nos front a una taula i passar hores amb la família i/o amics.

No obstant açò, de vegades és el comerç local qui ens convida a eixir i anar-nos-en, per exemple, de tapes pels bars. En Alacant conec dos iniciatives d’aquest estil, el Tapachupi de El Campello y el Tapaporte de Sant Joan d’Alacant. Ambdues consisteixen en un recorregut pels bars del poble on t’ofereixen una tapa i canya o vi a un preu económic (2 €). Cada bar on prens la tapa et posa un segell al teu “carnet” o “passaport”, de manera que saps on has estat i finalment, si els omplis tots entres un concurs. Estes són, més o menys, les regles del joc. També s’elegeix el bar amb la millor tapa, i així s’esmeren en fer-les bones.

L’any passat ja vam provar el Tapachupi de El Campello, i el més possitiu de tot és que vam descobrir molts barets nous, i vam entrar en altres que, malgrat estar tota la vida, mai havíem entrat. No obstant, va haver algo que no ens va agradar molt, encara que és comprensible. A tots els que anàvem en plan tapachupi ens duien a una altra zona, en principi, per a “no molestar” als altres clients. Clar, era estiu, temporada alta, però no per això deixavem de ser clients, encara que ens desplaçàrem en bici.

Enguany acabem de provar el Tapaporte de San Juan de Alicante, que també ens ha ajudat a descobrir molts barets que en un principi no pareixien tan bons. Per cert, les males llengües diuen que primer va ser el Tapaporte, i després el Tapachupi.

Com encara no hem acabat de fitxar en tots els bars de Sant Joan (Sant Jugant per als xixonencs) deixarem el veredicte per al final, però ja podem adelantar que a molts d’ells tornarem, i que encara que parega un tòpic, no cal fixar-xe en les apariències externes.  El programa sencer i els mapes de localització dels participants està ací. No vos encanteu, que acaba el 23 de Maig.

Vegent aquestes iniciatives calcades, és inevitable pensar si en Xixona açò funcionaria, perquè tots sabem que som un tant especials, com demostra el fet que un diumenge és impossible fer-te una cervesseta o dinar… Precisament, crec que una iniciativa que es podria proposar és fer jornades gastronòmiques o temàtiques durant els diumenges d’un mes, ara que fa bon temps. O per exemple, fer-les el primer diumenge de cada mes.

Possiblement d’aquesta manera, Xixona deixaria de ser l’últim dia  de la setmana un poble desert del Far West.

This entry was posted in alicante and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Tapaporte, de tapes per Sant Joan d’Alacant. I en Xixona?

  1. Menjar i beure, mmmm. M'agradaria moltissim que ho feren açí en el poble, sobre tot els diumenges d'estiu .

  2. Fabian Lopez says:

    Estaria molt bé!

  3. Pingback: Tapas en Alicante - Blog.Faloco.Com

Leave a Reply