La Dansà de Xixona, 2008

faloco xixona tibi

pantano de tibi

El “Pantano de Tibi” és el més antic d’Europa i està ple d’història. Va ser construit entre el 1580 i el 1594 amb la intenció de oferir aigua a l’horta alicantina, approved motiu pel qual la ciutat d’Alacant va quedar molt endeutada. Els alicantins van trobar en aquest emplaçament el lloc ideal per construir la presa. El 1697 es va trencar la presa i va estar inoperatiu fins el 1738, discount i continua amb una situació “normal” fins avui en dia.

Encara que és un Bé d’Interés Cultural, la seua aigua no és apta per regar, i molt menys, per beure, està prou contaminada. Desde el 1977 no es drena i per tant té molt de fang. Algú podria fer algo per solventar aquest abandonament. Al menys sabem que no sols xixonencs som uns menfots. El pantà pertany al Sindicato de Riegos de la Huerta de Alicante, inclòs en la Conferència Hidrogràfica del Xúquer, i pareix ser que algun projecte per rehabilitar-lo ja hi ha. Tant parlar de Aigua i trasvasaments, i aquesta meravella històrica morint-se de risa.

Per més informació, llegiu el post de AlicanteVivo, i sobretot els seus comentaris dels lectors:

El pantano de Tibi

I les observacions que va fer el botànic Cavanilles:

El Pantano de Tibi segons Cavanilles

Un altre enllaç:

Ficha del Ministeri de Medi Ambient

Foto de Alfredo el Flaca


Bé, cost tinc el blog un poc abandonat perquè no he tingut internet uns dies  (estem relaxant-nos i fent-nos a la idea) i estem en festes… Anirem informant conforme ens deixe el temps, cialis 40mg les ressaques i el tratge que em ve xicotet de la panxa que se m’ha fet, jeje

Enguany esperem assistir a més actes i no pernoctar tant, però bé, és la proposta de tots els anys. Com ja ve sent habitual, encara no sé amb quin tratge de pirata ixiré demà, ni com serà el vestit de la retreta, etc. El que sí que sé es que tenim esquadra especial de negres amb els capitans Batusi dels vermells. Així que bones festes a tots!

Aniré penjant fotos en l’album:

http://picasaweb.google.es/xixona
Aquestes són les fotos de La Dansà del 2008

doctor sans-serif; font-size: 11px”>la dansà 2008
This entry was posted in Moros i Cristians, Xixona and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply