17 dies. Himne de festes: Fiesta en Jijona

Leo en EuropaPress que el actor de Borat, shop
Sacha Baron Cohen, and será el protagonista de una pelicula basada en Sherlock Holmes, thumb
pero en plan comedia.Habrá que verla, aunque creo que el personaje no tendrá tanto que ver con el original.

No sé si lo había dicho antes, pero las novelas de Sherlock Holmes fueron una de mis mayores obsesiones aficiones en mi infancia, y creo, que me ayudaron a pensar más, sobre todo de manera deductiva.

Y ya de paso, resucito, igual que CarlosPro, una sección que hace unos 10 años hice sobre Sherlock Holmes en la web.

L´escriptor Sir Arthur Conan Doyle va crear un dels personatges més enigmàtics i interessants de la literatura, Sherlock Holmes, el detectiu privat inmortalitzat.

Abans de fer nàixer al seu detectiu,  Sir Arthur s´havia entusiasmat amb tota una série de crims de la seua època, la majoria dels quals no havien estat resolts per la policia. Es conta que un dia, fruit de la inspiració, va decidir crear a aquest personatge. amb el qual podria desfogar totes les seues obsessions criminalistes. I així ho va fer.

El detectiu assombrava per les seues excentritats i pel seu mètode deductiu tan fulgurant. Era adicte a la cocaina, tocava el violí, fumava amb pipa, tenia grans coneixements de química i, per damunt de tot, posseia una de les ments més privilegiades de tota Anglaterra. Resolia els casos més enrevesats, no sense dificultats, però sí amb gran astúcia, fredor i mètode. Sempre acompanyat del seu inseparable amic i company de vivenda, l´ entranyable Dr. Watson, va fer front a assasins, estafadors, lladres, i fins i tot, a la mateixa Scotland Yard.

Tal va ser la popularitat de Sherlock Holmes que, fins i tot, va arribar a ser més famós que el seu propi autor.  Tota aquesta popularitat va  arribar a esgotar a Sir Arthur Conan Doyle, qui va voler acabar amb la vida de la seua major creació. I quin final més esplèndid que fer morir a Sherlock Holmes junt al seu major enemic, el professor Moriarty, en caure a l´abisme d´unes abruptes catarates desprès d´haver estat forcejeant tots dos. Però la història acabava ací?

Doncs no. L´autor Conan Doyle va rebre innumerables crítiques per haver eliminat al detectiu. Nombrosos lectors li van suplicar que tornara a reviure a Sherlock Holmes, i finalment, a causa de la pressió social, va haver de fer-ho. Sherlock Holmes no havia mort, sinó que havia aconseguit desfer-se del professor Moriarty tirant-lo per aquell abisme i havia desaparegut un temps per què tot el món pensara que estava mort. Així de fàcil.

Gràcies a açò hem pogut gaudir de més aventures d´aquest genial personatge, el qual de vegades ens fa dubtar al preguntar-nos si fou un personatge de ficció o si, pel contrari, fou un personatg real.

Son capitulos en catalán de sus aventuras, que un internauta holmesiano tradujo en su dia:

– Un escandol a Bohèmia

– La figura groga

– El darrer problema

Leo en EuropaPress que el actor de Borat, shop
Sacha Baron Cohen, and será el protagonista de una pelicula basada en Sherlock Holmes, thumb
pero en plan comedia.Habrá que verla, aunque creo que el personaje no tendrá tanto que ver con el original.

No sé si lo había dicho antes, pero las novelas de Sherlock Holmes fueron una de mis mayores obsesiones aficiones en mi infancia, y creo, que me ayudaron a pensar más, sobre todo de manera deductiva.

Y ya de paso, resucito, igual que CarlosPro, una sección que hace unos 10 años hice sobre Sherlock Holmes en la web.

L´escriptor Sir Arthur Conan Doyle va crear un dels personatges més enigmàtics i interessants de la literatura, Sherlock Holmes, el detectiu privat inmortalitzat.

Abans de fer nàixer al seu detectiu,  Sir Arthur s´havia entusiasmat amb tota una série de crims de la seua època, la majoria dels quals no havien estat resolts per la policia. Es conta que un dia, fruit de la inspiració, va decidir crear a aquest personatge. amb el qual podria desfogar totes les seues obsessions criminalistes. I així ho va fer.

El detectiu assombrava per les seues excentritats i pel seu mètode deductiu tan fulgurant. Era adicte a la cocaina, tocava el violí, fumava amb pipa, tenia grans coneixements de química i, per damunt de tot, posseia una de les ments més privilegiades de tota Anglaterra. Resolia els casos més enrevesats, no sense dificultats, però sí amb gran astúcia, fredor i mètode. Sempre acompanyat del seu inseparable amic i company de vivenda, l´ entranyable Dr. Watson, va fer front a assasins, estafadors, lladres, i fins i tot, a la mateixa Scotland Yard.

Tal va ser la popularitat de Sherlock Holmes que, fins i tot, va arribar a ser més famós que el seu propi autor.  Tota aquesta popularitat va  arribar a esgotar a Sir Arthur Conan Doyle, qui va voler acabar amb la vida de la seua major creació. I quin final més esplèndid que fer morir a Sherlock Holmes junt al seu major enemic, el professor Moriarty, en caure a l´abisme d´unes abruptes catarates desprès d´haver estat forcejeant tots dos. Però la història acabava ací?

Doncs no. L´autor Conan Doyle va rebre innumerables crítiques per haver eliminat al detectiu. Nombrosos lectors li van suplicar que tornara a reviure a Sherlock Holmes, i finalment, a causa de la pressió social, va haver de fer-ho. Sherlock Holmes no havia mort, sinó que havia aconseguit desfer-se del professor Moriarty tirant-lo per aquell abisme i havia desaparegut un temps per què tot el món pensara que estava mort. Així de fàcil.

Gràcies a açò hem pogut gaudir de més aventures d´aquest genial personatge, el qual de vegades ens fa dubtar al preguntar-nos si fou un personatge de ficció o si, pel contrari, fou un personatg real.

Son capitulos en catalán de sus aventuras, que un internauta holmesiano tradujo en su dia:

– Un escandol a Bohèmia

– La figura groga

– El darrer problema
Este finde hicimos la despedida de Kike el Preso, medical
en Peñíscola. Fue la ostia y nos lo pasamos de lujo, order
en total 18 personas muy majas, cada una de son pare i de sa mare.

En breve la crónica y más fotos….


Queden sols 17 dies per a la Senyal. Hui recordem un video de l’Himne de festes, price Fiesta en Jijona, unhealthy en ixe ratet prou ressacós on normalment se’ns posen els pelets de punta

Video de Nestor

This entry was posted in música, Moros i Cristians, Xixona. Bookmark the permalink.

One Response to 17 dies. Himne de festes: Fiesta en Jijona

  1. Pingback: En directo las fiestas de Moros y Cristianos de Xixona | Blog.Faloco.Com

Leave a Reply